Stans ulvejakta omgående

tirsdag 25. januar 2005

Naturvernerne går til namsretten:

Foreningen Våre Rovdyr, WWF og Naturvernforbundet leverer i løpet av dagen begjæring til Namsretten om stans i den norske ulvejakta.
 
- Når miljøvernminister Hareide nå vet at det er en begjæring på vei, bør han stanse jakta øyeblikkelig, sier generalsekretær Rasmus Hansson i WWF.  - Vi regner med å vinne denne saken. Hvis jakta likevel fortstetter, og det siste ulveparet blir skutt, vil miljøministeren sitte med et meget tungt ansvar.
 
Organisasjonene  vil vise at miljøforvaltningen ikke har dekning for sin påstand om at det ikke skader den norske ulvebestanden å skyte fem av omkring 20 norske ulv. Skandinaviske ulveforskere ble ikke spurt før jakttillatelsen ble gitt. Naturvernerne  vil også vise at Regjeringen overhodet ikke har dekning for å ta svenske ulver til inntekt for den norske jakta.
 
Sveriges miljøvernminister Lena Sommestad har protestert kaftig før og går knallhardt ut mot den norske ulvejakta i Nationen idag. - Vi vil også minne om at Hareides ulveforvaltning åpenbart er ute av kontroll; han slipper hundrevis av jegere til skogs og resultatet er at fredete ulver også blir skutt. Dessuten har ikke Hareide dekning for å se bort fra Stortingets nasjonale mål om tre familiegrupper ulv, sier Hansson. Hareides ulvejakt har på en uke skutt den norske bestanden ned fra Stortingets mål - tre flokker - til bare en norsk flokk.
 
Nå jaktes det i området Hamar - Elverum på Norges eneste sikre revirmarkerende ulvepar. Dette paret kunne gitt grunnlag for en ny flokk som kunne bidratt til å bygge bestanden opp igjen til det nasjonale målet på tre flokker.
 
- Nå må vi hindre at Hareide får skutt også dette paret. Deretter vil vi presse Norge til å inngå en forpliktende avtale med Sverige om forvaltning av den felles Skandinaviske ulvebestanden. - Det er den eneste muligheten for å sikre at det blir slutt på ukontrollert ulvejakt i Norge, sier Rasmus Hansson.

gå tilbake...

 

 

 

 

For å registrere deg på Musikkglede.no må du skrive inn din epostadresse og passord...

...Vi vil automatisk sende deg en aktiveringslink via epost. Du må klikke på aktiveringslinken for å fullføre registreringen.

 

 

 

 

 

LOADING...