Mer sabelrasling fra sauebønder

tirsdag 13. april 2010

Sauebønder i Hedmark, Oppland og Sør-Trøndelag har hatt felles strategimøte om rovvilt og presenterer ulike krav om lettere adgang til uttak av rovvilt. Krav om å organisere ulovlig jakt kom også opp på møtet.

 – At sauebøndene har samlet seg om å mene noe negativt om rovdyr er i og for seg ikke overraskende. Men når enkelte også tar til orde for omfattende organisert faunakriminalitet hver gang de ikke får viljen sin, så er det vel på tide at næringen snart begynner med voksenopplæring i egne rekker, sier leder i Foreningen Våre Rovdyr, Arne Flor.


– Sauebøndenes trinnvise krisemaksimeringsstrategi har erfaringsmessig vært vellykket med tanke på bl.a. alle stortingsmeldingene om rovvilt og to detaljerte regjeringserklæringer. Alle disse dokumentene har en ting til felles og det er å kanalisere økonomiske midler til en næring som i store deler av landet er å betrakte som en hobby. Kravene om mer felling av rovdyr benyttes som brekkstang for ytterligere økonomisk kompensasjon. Og vi kan jo forstå at lettvinte seire stimulerer pågangsviljen til å innhente ytterligere fordeler. Det verste er imidlertid at myndighetene legger seg flate hver gang disse kreftene rasler med sabelen, sier Flor.

gå tilbake...

 

 

 

 

For å registrere deg på Musikkglede.no må du skrive inn din epostadresse og passord...

...Vi vil automatisk sende deg en aktiveringslink via epost. Du må klikke på aktiveringslinken for å fullføre registreringen.

 

 

 

 

 

LOADING...